Kako možete povećati prostor u kupatilu?

23. septembar 2019.

Danas se na tržištu mogu naći lavaboi, tuš kabine, kade, kupatilski nameštaj u svim  oblicima i veličinama, što znači da možete pronaći odgovarajuću veličinu koja  odgovara vašem kupatilu.

Stakleni paneli i tuš stene

Oslobodite se tuš zavese i modernizujte kupatilo sa staklenim panelom ili tuš  stenom. Tradicionalna zavesa za tuširanje deluje kao vizuelna podela što prostor  čini manjim, dok staklena vrata stvaraju neprekidan tok svetlosti u prostoriji  stvarajući više otvorenosti. Tuš kabine postaju sve popularnije kao luksuzna  oprema za kupatilo i moderan dizajn koji štedi prostor. To znači da se mogu uklopiti  u najmanji kupatilski prostor. Takođe, postavljanje staklenog panela u kupatilu će  učiniti čišćenje mnogo lakšim.

Adekvatno osvetljenje

Dodajte potpuno novu dimenziju vašem kupatilu i učinite ga multifunkcionalnim sa  podesivim osvetljenjem. To vam omogućava da promenite funkciju kupatila u  zavisnosti od vašeg raspoloženja. Prekidač za prigušivanje ili dodatna svetla mogu  značiti da ćete dobiti mnogo više od običnog kupatila. To vam daje mogućnost da  imate jutarnje svetlo kada se spremate za posao i rasvetu u večernjim satima koja  će vam pomoći da se opustite.

Koristite prostor za odlaganje

Odlaganje u domu je izuzetno važno, čak i u kupatilu. Ako imate malo prostora, a  želite mesto za odlaganje peškira, kozmetike i sredstava za čišćenje, zašto ne biste  razmislili o postavljanju polica iznad vrata. Neverovatno je koliko prostora na zidu  ima u kupatilu kada pogledate gore, a iznad vrata je krajnje nedovoljno iskorišćeno.  Sve što treba da uradite je da otkrijete stil koji odgovara vašim potrebama - ukrasne  police izgledaju lepo, ili zatvoreni ormarići koji vam pružaju diskretnije mesto za  odlaganje svih potrebština u kupatilu.

Dodajte moderne slavine

Možete dobiti vizuelno mnogo lepši prostor sa samo nekoliko dodataka u kupatilu, koji će pružiti dodatnu vrednost. Zamenite postojeće slavine, ručke i glave tuša  modernim dizajnom i tako možete dobiti vizuelno mnogo lepši prostor. Ukoliko se  odlučite za ovakve promene dobićete zaista luksuzan osećaj.

Boje

U malom prostoru izbegavajte hrabre i tamne boje jer ćete se zbog toga osećati  zatvoreno. Biranje neutralnih boja za zidove i podove učiniće da kupatilo bude  svetliji i prijatniji ambijent. Ako želite da prostoru dodate žive boje, držite se  jednostavnosti a kontrast učinite staklenim mozaikom, aksesoarima ili sobnom  biljkom.

Ogledala

Ogledalo je važna karakteristika u kupatilu i ne treba ga podcenjivati. U malom  kupatilu ogledala mogu da poboljšaju svetlost i učine ga vizuelno većim kada su  postavljeni u pravilan položaj. Bez obzira na vaš stil ogledala, pobrinite se da  razmotrite kako će se odraziti na ukupan prostor pre nego što ga pričvrstite za zid.

Povećajte površinu poda

Prilikom razmatranja prostora u malom kupatilu, ključno je razmisliti o predmetima  koji zauzimaju dragocen prostor na podu, kao što su korpe za veš i slično. Trebalo  bi da razmislite o tome da ih premestite iz kupatila ili da ih sklonite iz vida.  Oslobađanje prostora na podu i uklanjanje suvišnih stvari, učiniće da vaše kupatilo  izgleda mnogo veće i funkcionalnije.

Podne pločice

U malom kupatilu je uobičajena zabluda da će manje pločice izgledati veće.  Naprotiv, odabir većih pločica povećava vaše kupatilo, jer ima manje površina koje  razdvajaju prostor. Odabir suptilnog dezena koji komplimentira vašim kupatilskim  nijansama daće lep čist izgled.