Koje stvari ne bi trebalo da čuvate u kupatilu?

22. septembar 2019.

Postoji nekoliko stvari koje ne bi trebalo čuvati u kupatilu i sigurni smo da ste za mnoge od njih već upućeni ali kada je u pitanju zdravlje i bezbednost onda je korisno obratiti pažnju na ovaj spisak.

Šminka

Verovatno su dame nekada na odmoru zatekle ruž za usne po svojim rukama. To je noćna mora, zar ne? Ako ostavite šminku u kupatilu, ona će se konstantno zagrevati i hladiti, što će uticati na njenu formulu, a time i na kvalitet. Vlažnost može uticati na stvaranje plesni na četkama za šminku a tako nešto sigurno ne želite na svom licu.

Medicinski proizvodi

U medicinskim ustanovama većina lekova čuva se na sobnoj temperaturi. Ako se temperatura lekova konstantno menja, to može smanjiti ili čak eliminisati njihovo dejstvo. Dakle, postarajte se da bilo koji lek iz kupatila, držite na suvom i hladnom mestu.

Rezervni peškiri

Svi mi mrzimo miris vlage zar ne? Kupatila su puna vlage što korišćenim i mokrim peškirima otežava da se brzo osuše. Peškirima vlaga pogoduje za stvaranje plesni . Važno je da ne ostavljate mokar peškir u kupatilu a da pritom prethodno ne otvorite prozor ili uključite ventilator.

Lak za nokte

Da biste osigurale da vam nokti uvek budu lepo lakirani i imali poliran izgled, važno je da lakove ne držite u kupatilu. Promene u temperaturi utiču na kvalitet i gustinu laka za nokte.

Nakit

Ne samo da postoji rizik od gubitka vašeg venčanog prstena u umivaoniku, već stalna promena vlažnosti može uticati na njegov izgled. Najbolje je nakit čuvati u spavaćoj sobi ili bilo kom mestu koje je sigurno i nije na udaru.

Električni uređaji

Uvek proverite da li su električni uređaji koje koristite u kupatilu vodootporni. Ako dođu u direktan kontakt sa vodom, može doći do ozbiljnih posledica. Stoga, budite obazrivi kada je u pitanju struja u prostoriji punoj vlage.