Kako očistiti hromirane slavine?

21. septembar 2019.

Hrom je izdržljiv, čvrst materijal idealan za slavine. Međutim, kada hrom nije dobro održavan, počinje da gubi sjaj. Srećom, postoji širok asortiman proizvoda koje možete koristiti za čišćenje i vraćanje nekadašnjeg izgleda. Saznajte kako da očistite hromirane slavine i vratite njihov nekadašnji sjaj.

Upotrebite mikrofiber

Pokušajte da uklonite neugledne mrlje i tragove kamenca pomoću mikrofiber krpe. Uspostavljanje redovne rutine čišćenja omogućava da se slavine dobro održavaju i da se produžava njihova dugovečnost. Vaše slavine se na taj način redovno osvežavaju, a mrlje i tragovi kamenca ne dobijaju priliku da se natalože. Možete naneti bilo koji od proizvoda za uklanjanje kamenca, ostavite da kratko deluju, a zatim ih krpom ili sunđerom uklonite sve do blistavog sjaja pre ispiranja vodom. Idealno je prvo koristiti mokru krpu, a zatim je polirati suvom krpom radi maksimalnog sjaja.

Koji alternativni proizvodi se mogu koristiti za čišćenje hromiranih slavina?

Odgovor je bebi ulje. Većina domaćinstava ima kozmetiku za bebe. To je jeftin način za uklanjanje mrlja a hromu daje brz i čist sjaj.

Sirće

Sirće je moćno prirodno sredstvo za čišćenje koje će hromu dati željeni sjaj. Iako je miris oštar, nekoliko kapi eteričnpg ulja može poništiti snagu mirisa. Sirće je ekonomski i ekološki prihvatljiva opcija koja je manje abrazivna od sredstava za čišćenje

Dobri staromodni sapun i voda

Obavezno ga dobro namočite i utrljajte na hromiranu slavinu pa isperite dok površina ne dobije savršen sjaj.

Vlažne maramice za bebe

Vlažne maramice za bebe su odlične za kupatilo, što znači da ako trebate očistiti slavine, šanse su da će vam maramice biti najlakša i najdostupnija stvar. Možete koristiti maramice na isti način kao što biste koristili sunđer ili krpu, a u samo par poteza uočićete kako mrlje od kamenca nestaju.

Odstranjivač laka za nokte

Amonijak prisutan u odstranjivaču laka za nokte je moćno sredstvo za čišćenje, ali sa snažnim, opojnim mirisom. Imati aceton je sjajan način da vratite život svojim umornim slavinama.

So

Posipanjem soli na krpu pomažete poliranju slavina. So daje prekrasan, autentičan sjaj. Možete dodati malo soli bilo kom od proizvoda prilikom njihove upotrebe.

Coca Cola

Coca Cola može biti savršen izbor ukoliko želite da vaše slavine dobiju sjaj za veoma kratko vreme.

Soda bikarbona i limun

Soda bikarbona i limun su poznati po svojim ekološkim svojstvima čišćenja.