Najčešće greške u kupatilu

2. februar 2020.

Renoviranje kupatila je veliki posao, ali je od suštinskog značaja za srećno i funkcionalno domaćinstvo. Ideja o potpuno novom kupatilu može biti uzbudljiva, što podstiče da unesete malo svog “ja” u dekorisanje ovog prostora. Kupatilo treba da bude mesto vašeg opuštanja a nikako izvor problema. 

Evo 5 grešaka koje se najčešće prave kada je u pitanju kupatilo. 

 

Odsustvo prozora

Ovo je problem iz očiglednog razloga. Niko ne želi da se tušira ili leži u kadi u tamnoj i vlažnoj prostoriji bez prirodnog svetla.  Ako gradite ili renovirate kupatilo, pokušajte da ga pozicionirate na spoljnoj strani kuće u sobi sa spoljašnjim pogledom. Ništa ne opušta tako kao prirodno svetlo.

   

Previše na udaru 

U poređenju sa ostalim prostorijama u kući, kupatilo je ipak najviše privatna prostorija pa savetujemo da ga odvojite. To ne znači da morate proširiti svoj dom i izgraditi tajni hodnik u kupatilu, to samo znači odabir pravog mesta za kupatilo.  Savet - držite kupatilo odvojeno od ostatka soba u kući.

Previše fokusirano na toalet  

Izbegavajte da toalet bude primarni fokus vašeg kupatila. Toalet je kupatilu neophodan ali ne dozvolite da time umanjite vrednost drugih funkcija kupatila. Idealno bi bilo kada bi toalet činio zasebnu prostoriju. To bi pružilo mogućnost da se nesmetano tuširate dok ostatak ukućana ima na raspolaganju toalet za recimo brzinsko spremanje za posao. 

 

 Nedovoljno osmišljen prostor

Kupatilo treba opremiti tako da što duže traje i bude lepo. Dakle, preporučuje se da uložite vreme, trud i dovoljno budete posvećeni njegovom stilu i dizajnu. Za početak je važno da znate šta želite. Budite svesni i malih detalja, pošto loša priprema može biti fatalna pa je posle kasno da to ispravite. Uzmite u obzir debljinu pločica, dimenzije nameštaja i sanitarije kako bi krajnji rezultat bio najbolji. 

Sigurni smo da kupatilo nije samo još jedna prostorija u vašem domu već prava oaza mira i relaksacije u koju ćete utonuti nakon napornog dana u želji da se osetite ponovo kao novi.